събота, 15 ноември 2008 г.

Честит "Буран" :)

По-добре късно от колкото още по-късно :)

Бах писал, че от известно време насам президентът на Руската Федерация, Дмитрий Медведев публикува видеозаписи на свои обръщения във видеоблог създаден за целта на сайта kremlin.ru. Оказва се че от скоро и ново-избраният президент на Съединените Щати решил да публикува традиционните радиообръщения към нацията в youtube.com. Досегашният президент Джордж Буш публикуваше аудиозаписи на своите радио обръщения в интернет на сайта на Белия дом.
И все пак това е една голяма стъпка за американската демокрация и американското човечество:)

сряда, 12 ноември 2008 г.

Световен въдворител на демокрация, мир и духовни ценности:)

Интересно с какви полезни дейности могат да се занимават хората:)

понеделник, 10 ноември 2008 г.

Убиецът на DOC формата

Преди малко разбрах, че старите дружки Сън и АйБиЕм се събрали и решили да натрият носа на Майкрсофт. Всъщност става дума за новия им взаимен проект OpenDocument Format Toolkit Union. Както всички може да се досетим има СДК пуснато и за ДжаВа.
Пресни топли новини и матриали на: http://odftoolkit.org/ и http://odftoolkit.org/projects/odftoolkit/pages/ODFDOM

неделя, 9 ноември 2008 г.

БАИТ Експо 2008

Някак незабелязано мина поредното БАИТ Експо. Дали заради липсата на каквато и да е реклама, дали заради липсата на организация:)
Спомням си първото БАИТ Експо 2000-та беше така организирано, че като пристигне някой от "провинцията" излиза пред централна жп гара и след няколко минути минава бял автобус извозващ желаещите да посетят БАИТ-а съвсем безплатно.
Сега стигнахме до там, че за да разбереш за БАИТ-а тябва да минаваш покрай ИНТЕР Експо центъра и да търсиш някой дребен транспарантчец.
Изключително удобните дни подбрани за експозицията, а именно работни дни + събота, предразположиха хората придружаваши експонатите да са в пъти повече от посетителите:) Естествено в ден като събота, в който нормалния трудещ се човек би могъл да посети експозицията, половината "сергии" вече бяха закрити:)
Все пак имаше интересни експонати и не липсваха и дружелюбни служители...
Ето нещо, което ми харесаха:)